set de ponents

Com sabeu ja tenim dates per la II edició de Setfonts, els dies 20 i 21 d’octubre es celebren les Jornades professionals Setfonts 2017 alTeatre “Mar i Terra”. on els assistents podràn escoltar set ponències de dissenyadors i tipògrafs d’àmbit nacional i internacional.
L’accés al Teatre serà tan sols per a les persones acreditades, la resta d’activitats de Setfonts (excepte els tallers) són gratuïtes.
Compra la teva entrada a :
www.setfonts2017.eventbrite.es 

Programa

Divendres 20/10/2016

18:00h Acreditacions

18:30h  Acte Inagural

18:45h  Conferència Marta Cerdà

19:30h Pausa

19:45h  Els límits del disseny  Taula rodona amb la participació de : Jaume Vilardell (il·lustrador), Lina Nadal (publicista), Jordi Sampere (cal·lígraf i impressor) i Cristina Córdoba (directora d’art del diari Ara)

20:45h Festa inauguració Setfonts 2017 amb El día Eléctrico


Dissabte 21/10/2016

10:30-11:00 Acreditacions

11:00-11:45 Conferència Toormix

11:45-12:00 Pausa Cafè

12:00-12:45 Conferència Bunkertype

12:45-13:00 Pausa Cafè

13:00h-13:45 Conferència Montesinos (Campgrafic)

13:45- Pausa Dinar

16:30h Acreditacions

17:00-17:45 Conferència Unos Tipos Duros

17:45-18:00 Pausa

18:00-18:45 Conferència INOCUO

18:45-19:15 Pausa

18:45 – Presentació llibres Campgràfic

19:15-20:00 Conferència Laura Meseguer

Clausura & agraïment.


Ponents

 

Laura Meseguer és una dissenyadora freelance amb seu a Barcelona, des d’on treballa per a clients nacionals i internacionals, però també en projectes auto-iniciats o personals. Com tipògrafa i dissenyadora de tipus, està especialitzada en tot tipus de projectes relacionats amb el disseny de lettering i de tipografies a mesura, per branding i disseny editorial, en paper i pantalla. Les seves tipografies es distribueixen a través de la seva pròpia foneria digital, Type-Ø-Tones on aviat veurem publicada Qandus Latin, la seva última tipografia en desenvolupament. A més acaba d’obrir una petita tenda online d’objectes tipogràfics que es diu Tipofino. És l’autora de “TypoMag. Tipografia en les revistes”, publicat per IndexBook, i co-autora del llibre “Com crear tipografies. De l’esbós a la pantalla “, publicat per Tipo e, en castellà i traduït al polonès, portuguès i anglès.

El seu enfocament de disseny és crear solucions úniques per a cada tasca, basades en el concepte, el contingut i el context, sempre en estreta col·laboració amb directors d’art i dissenyadors. A més és docent en tipografia i desenvolupa tasques de consultora editorial, ajudant a dissenyadors a definir i aplicar la millor solució tipogràfica per als seus projectes.

www.laurameseguer.com
www.type-o-tones.com
www.tipofino.com
www.twitter.com/laurameseguer
www.instagram.com/laurameseguer


Jesús Morentin és un dissenyador gràfic freelance establert a Barcelona. Lligat des de 1996 a la docència en àmbits tant projectuales com a relatius a la tipografia, en 2009 va iniciar un projecte de recerca i recuperació d’antics mètodes d’impressió amb processos íntegrament manuals usant tipografies de plom i fusta i va crear el seu propi taller, BunkerType. Des de llavors ha treballat en diferents projectes personals entre els quals destaquen les seves aproximacions a l’obra de l’artista holandes H. N. Werkman amb el projecte “The New Call”, o la seva personal i crítica visió de la societat i política espanyoles amb el projecte “Spain Is Different”, en el qual gràcies a la col·laboració amb la Foundation Gerd Arntz Estate va interpretar el singular i ric univers icònic de l’artista gràfic alemany.

A BunkerType, el seu estudi-taller, atresora una important col·lecció de material antic en el qual destaquen més de dues-centes famílies tipogràfiques en plom o el gairebé centenar de famílies de diferents grandàries en fusta. Podeu veure una mostra de totes elles gràcies al projecte #aTypeEveryday (Instagram) o endinsar-vos al complex món dels seus projectes visitant el seu web on es troben extensament detallats.

www.bunkertype.com


José Ramón Penela, fundador, al costat del dissenyador Pep Patau, de la pàgina web sobre tipografia www.unostiposduros.com, pàgina de referència sobre tipografia en castellà a la xarxa. (Premi Graffica 2011).
Membre del Comitè Científic de l’III i IV Congrés Internacional de Tipografia a Espanya, i de la Printing Historical Society (London), participa de manera habitual com a ponent en esdeveniments sobre disseny gràfic i tipografia havent intervingut, entre d’altres, a Tipos Latinos (Argentina), Offf (Barcelona), Mi tipo es (México) y SantoTipo (República Dominicana), així com en Jornades i Tallers celebrats en Universitats, Escoles d’Art i centres culturals.
En l’àmbit docent ha col·laborat en diversos màsters, tallers i cursos d’especialització organitzats pel Istituto Europeo di Design (IED) de Madrid i és soci fundador de la «Família Plómez», una associació cultural dedicada a recuperar les antigues tècniques d’impressió artesanal i a fomentar el coneixement de tot el relacionat amb la lletra i la seva expressió a través de tallers i cursos de formació.
Així mateix, ha escrit sobre tipografia, la seva història i la seva aplicació en publicacions de disseny gràfic i cultura visual com Étapes, Visual, Iconográphic i Gràffica a més de col·laborar amb diverses editorials com Gustavo Gili i Taschen.

www.unostiposduros.com


José Luis Martín Montesinos ha estat lligat al món de les arts gràfiques des dels inicis de la seva trajectòria professional en Martín Impressors, la impremta familiar en la qual va conèixer el treball de tipògraf de la mà del seu pare, i en la qual anys més tard assumiria la gerència. Llicenciat en Filosofia per la Universitat de València, Màster en Arts Gràfiques i doctor per la Universitat Politècnica de València, aviat es va interessar per complementar el seu coneixement pràctic de la impressió tipogràfica amb la reflexió teòrica, la qual cosa li va portar a llegir textos clàssics sobre tipografia en la seva llengua original i a comprovar la pràctica absència de reflexions entorn de la lletra en llengua castellana.
És membre fundador de Campgràfic, editorial especialitzada que ha permès publicar a destacats investigadors espanyols –del veterà Josep Maria Pujol a autors joves com Ivan Castro, Daniel Rodríguez, Marcos Dopico o Albert Corbeto– al mateix temps que traduïa per fi al castellà algunes de les publicacions més rellevants de la història del pensament tipogràfic, amb signatures de la talla de Paul Renner, Jan Tschichold, Otl Aicher, Beatrice Warde, Robin Kinross, Gerrit Noordzij o Gui Bonsiepe.
A aquesta labor en el camp editorial se suma una intensa tasca docent desenvolupada també en l’àmbit de la tipografia i les arts gràfiques, com a professor associat de la Universitat Politècnica de València. D’entre les seves publicacions, cal destacar la monografia “La tipografía aplicada a la autoedición”, “Manual de comunicación publicitaria”, “Ricard Giralt Miracle. Diálogo entre la tipografía y el diseño gráfico” així com el “Manual de tipografía. Del plomo a la era digital”, co-escrit amb Montse Mas, una referència ineludible en la matèria per als lectors en llengua castellana que porta ja deu reedicions.

http://www.campgrafic.com/InocuoThe Sign és un estudi de comunicació establert a Barcelona amb una llarga trajectòria en el camp del disseny i la creativitat en tots els seus suports, des del print a projectes motion graphics, web o animació 3d, tant a nivell nacional com a internacional.


La passió pel seu treball i l’experimentació en els processos creatius s’han
convertit en el senyal identitat d’aquest estudi, en el adn d’un projecte que va començar fa ja 7 anys i que contínua treballant tant per a grans marques com Nike, Volskwagen, Audi, Tv3, Adidas etc com amb marques més petites però igualment importants per anosaltres.

www.inocuothesign.com


Toormix, és un estudi de disseny de Barcelona especialitzat en projectes d’identitat, disseny gràfic, direcció d’art, editorial, disseny web i impulsor de continguts. El pensament, el disseny i la innovació són el motor que mou l’estudi. Creat en 2000 a Barcelona per Ferran Mitjans i Oriol Armengou, Toormix és un estudi enfocat en les idees i amb una clara vocació per a
la innovació i el treball en xarxa, que treballa per a clients nacionals i interna-
cionals.

Destaca en el seu portfolio projectes per al xef José Andrés, la cadena d’hotels
H10 Hotels, a l’Ajuntament de Barcelona, el Auditori de Barcelona, Desigual,
Barcelona Centre de Disseny o l’Ambaixada d’Espanya a Washington entre molts altres. Realitzen conferències i workshops a diversos centres i escoles
de disseny i han participat en diverses exposicions a tot el món. Des de Toormix han organitzat diversos esdeveniments relacionats amb el disseny i promoció de talent i també han comisariat diverses exposicions.

www.toormix.com


Marta Cerdà, ha treballat a Alemanya, Nova York i compta, entre els seus clients, amb marques com Ray Ban, Penguin Books, Nike, Coca Cola, The Guardian, Beautiful Decay, Kleenex, Panasonic o Mother London. Així mateix, ha treballat per algunes de les agències de publicitat més destacades d’Espanya, Anglaterra i Estats Units, essent clau per situar el disseny espanyol en el panorama internacional. Marta toca pràcticament tots els terrenys
de la creativitat visual: projectes artístics, culturals i publicitaris que combina amb la direcció d’art, la tipograa customitzada, la il·lustració i el disseny gràfic.

Ha guanyat prestigiosos premis a nivell mundial, com són el Young Guns Art
Directors Club, el Type Directors Club, el Design Merit Award 2016 i els premis
Graca, entre d’altres.

www.martacerda.com